Søg midler til coronarelaterede idéer NU!

Corona har sat meget på standby. Meget tyder på at vi skal leve med begrænsninger i lang tid endnu.
Derfor har landdistrikts- og bosætningsudvalget besluttet at sætte udvalgets puljer i spil, for at kunne understøtte mulige nye tiltag og idéer der er opstået på baggrund af coronasituationen.

Kirkerne har holdt bilgudstjenster. Butikker holder bilbanko. Enkelte lokalområder arrangerer bilorienteringsløb. Andre planlægger gåture, sammen hver for sig, men god afstand og kaffe/kageboder undervejs. Nogle laver verdensmålsløb og på TV har vi hørt om skoleklasser der arrangerer online-latenight-shows, med ultra lokale interviews. Høtte i Vojens bliver til en havefest. Det kan vi da også!

Der er også meget der tyder på at vi kan forvente rigtig mange danske turister til vores egn i sommerferien og de turister ville elske at møde de lokale og høre om vores hekse, trolde og kæmper eller få vist vej til en lille lokal seværdighed, som vi i det daglige glemmer at markedsføre, men som I alle har derude lokalt.
En park, en sti, en oplevelse, en aktivitet. Vi mangler flere segway- og hestevognsture, mountainbike-guider, GPS-løb eller bare gåture med en lokal fortælling. Har i hørt om ”meet the locals” – ellers prøv at lav en google-søgning.

Vi kan sagtens være sammen hver for sig, og jeg ved at der i alle byer findes ildsjæle med gode idéer.

Udvalget sender en pressemeddelelse og et facebookopslag ud, så vi håber at I bliver kontaktet, hvis der er lokale der har idéer.

SØG MIDLER NU!
Nu vil landdistrikts- og bosætningsudvalget gerne høre fra jer og jeres borgere, hvis der er nogen hos Jer der har en idé I vil afprøve.
Normalt skal der udfyldes et ansøgningsskema og sikres en række lokale samarbejdspartnere, for at kunne søge Landdistrikts- og bosætningsudvalgets puljer.
Men fordi tiden er knap, har formandsskabet besluttet at gøre processen nemmere.

Det eneste man skal gøre for at søge midler til de små projekter, er at man som borger skal kontakte den lokale borgerforening eller lokalrådet, aftale hvordan idéen skal udformes, og sammen sende en mail til landdistriktskoordinatoren, hvor I beskriver idéen og et groft budget. Herefter vil udvalget tage stilling til ansøgningerne ved deres møde, i første halvdel af Juni.
Send mailen inden den 28. maj til
Landdistriktskoordinator Karin Lorenzen Kjærgaard kontaktes på kalkj@toender.dk

Share on facebook
Del på Facebook