PROVINSENS EGET ANSVAR AT BLIVE HØRT

Overset, overhørt og kørt over…

Hvis kommuner føler sig som en fladkørt grævling, så må de selv råber, siger politisk kommentator Hans Engell.

Hvis kommuner føler sig som en fladkørt grævling, så må de selv råbe op, siger politisk kommentator Hans Engell.

Kommuner, der føler, at de bliver ignoreret i medierne, og at København og få andre storbyer løber med al opmærksoheden har kun sig selv at takke for elendigheden.

Det mener i hvert den tidligere minister og konservative partiformand, Hans Engell.

– Provinsborgmestrene kan bare råbe højere, hvis de vil høres uden for deres egne kommunegrænser. Jeg mener overhovedet ikke, det er svært for dem at overdøve København. Det er simpelthen fordi, de ikke har nok at byde på. København får langt hen ad vejen sin synlighed foræret, fordi politikerne i landets øvrige kommuner er alt for sløve og usynlige, siger Hans Engell.

Kommunalpolitikerne er for sløve, mener den tidligere landspolitiker.

Kommunalpolitikerne er for sløve og usynlige, mener den tidligere landspolitiker.

Udtalelserne falder til Ugebrevet A4’s undersøgelse af, hvilken kommune, der er landets mest “normale”.

Målt på 15 forskellige parametre kommer Køge ud som den mest “normale”, mens København er en af de mest afvigende – ikke mindst fordi hovedstaden uden den mindste form for konkurrence er genstand for langt den største opmærksomhed og omtale i medierne.

Det er der selvfølgelig mange gode og indlysende grunde til, herunder at mange journalister bor i byen. Det gør det bare ikke mere spiseligt rundt om i mere almindelige kommuner som f.eks Tønder, Lolland eller Bornholm – selv om de faktisk spejler de gennemsnitlige forhold og borgere meget bedre, mener bl.a. socialgeograf fra Roskilde Universitet, Henrik Toft Jensen.

Og borgmester i Vesthimmerland, Knud Kristensen, der er partifælle med Hans Engell, siger det sådan her til A4:

– Der er gået københavneri i den offentlige debat. Alt, hvad debatten tager udgangspunkt i, foregår i København. Men der er lysår til forskel på situationen i Vesthimmerland og situationen i hovedstaden, siger Knud Kristensen.

Hans kollega i Køge, Danmarks mest gennemsnitlige kommune, Marie Stærke (S), er enig.

– Den virkelighed, der bliver listet op for Københavns Kommune, er væ¦sentligt anderledes end den virkelighed, vi oplever herude i provinsen, siger hun.

Tilbage står, at hun og landets øvrige borgmestre selv må gribe megafonen – hvis de da ikke vil blive overset, overhørt og kørt over…

Share on facebook
Del på Facebook