MINISTER SKAL SVARE PÅ LÅNEPROBLEMER

 Hvorfor Pokker skal der gøres forskel på mennesker, afhængigt af om de bor i byen eller på landet?

Eller sagt på en anden måde: Hvorfor skal det være så svært at låne penge i hus og virksomhed, bare fordi man bor i et landdistriktsområde?

Dette spørgsmål, der er så helt afgørende for at holde liv i Danmarks landdistrikter, får landets uforstående borgere – og politikere? – måske et svar på imorgen tirsdag i Folketingets værelse 2-080.

Her skal minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (A), nemlig svare på spørgsmålet, der er rejst af Venstres Hans. Chr. Schmidt, formand for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer. 

Konkret beder udvalget ministeren “redegøre for, for hvilke initiativer ministeren og regeringen agter at tage for at sikre, at boliger og virksomheder kan belånes i landdistrikterne?”

Carsten Hansens politiske mærkesag er at få sat fokus på bæredygtig udvikling i landdistrikterne. Det fremgår af hans profil på ministeriets hjemmeside.

Hans Chr. Schmidt rejser spørgsmålet bl.a. efter en tur til Langeland, som han fortalte om på konferencen om landsbypedeller i Branderup for nylig.

– Her hørte jeg om en familie, der var flyttet til Langeland medbringende halvanden million kroner. De fik nej til et lån på en million kroner i forbindelse med et huskøb. Jamen, så hører alting jo op, sagde udvalgsformanden, der lægger skylden på Finanstilsynet.

– Det er jo her man uden at skulle stå til ansvar for noget som helst udstikker retningslinjerne. Det må høre op, buldrede Hans Chr. Schmidt.

Samtidig “anmoder” udvalget om, at ministeren forklarer, hvorfor regeringen har valgt at overhøre anbefalinger fra regeringens egen Produktivitetskommission til at liberalisere Planloven for derved at skabe bedre forudsætninger for udviklingen i landdistrikterne?

Samrådet bliver vist live på Folketingets hjemmeside, hvor det også kan findes efterfølgende under “Tv fra Folketinget”. Det bliver desuden sendt forskudt på Folketingets tv-kanal. 

 

 

Share on facebook
Del på Facebook