LYSTFISKERE SLIPPER AF KROGEN

Hendrik, der her jubler over fangsten af en gedde på 6,5 kilo, kan glæde sig mange flere gode timer ved Arrild Fiskesø. Det har han fødevareministerens ord for.

Lystfiskere, der de seneste dage har følt sig spiddet af et forslag fra Det Dyreetiske Råd, kan godt slappe helt af.

Fødevareminister Karen Hækkerup oplyser nemlig til Ritzaus Bureau, at der hverken bliver noget af rådets forslag om at forbyde put and take eller om at forlange “kørekort” til stang og snøre.

– Det er vigtigt, at vi både forholder os til fiskenes ve og vel, danskernes ret til en fisketur med familien og ikke mindst til de mange turistmillioner, som lyskfiskeriet generer til statskassen, siger ministeren.

Dermed lægger hun også afstand til følgende formulering i en rapport fra rådet:

– Det Dyreetiske Råd finder det etisk problematisk at opdrætte og udsætte fisk alene med det formål at tilgodese en hobby, hvor fiskene skal gennemgå en ekstra belastning i form af transport, udsætning og indfangning, inden de alligevel dør. 

Helt døv for rådets standpunkt er fødevareministeren trods alt heller ikke, forsikrer hun, men det ændrer ikke ved hendes beslutning om, at ejere og brugere af put and take og fiskesøer kan tage det helt roligt.

– Jeg kan ikke forestille mig, at det kommer på tale at forbyde put and take, siger Karen Hækkerup.

I Tønder Kommune vil det udsagn nok særlig virke beroligende og opløftende Renbæk, Arrild, Visby, Møgeltønder, Bredebro og på Rømø.

I det mindste for lystfiskerne. Det er nok noget andet for deres skællede venner…

 

Share on facebook
Del på Facebook