LANDSBYER FÅR 400 MIO. KR. TIL FORSKØNNELSE

Trænger forsamlingshuset til en kærlig hånd eller skal forfaldne og skæmmende rønner rives ned og fjernes helt, så er der økonomisk hjælp i sigte.

Hvis der sådan ud i din landsby, så kan det være derfor, at det kniber med at skaffe tilflyttere?
Hvis der sådan ud i din landsby, så kan det være derfor, at det kniber med at skaffe tilflyttere?

Fra 1. januar åbner staten nemlig for pengekassen og lægger 400 millioner kroner over to år i Puljen til Landsbyfornyelse. Hensigten er at give landsbyer over hele landet et løft ved at give huspriserne et skub opad og gøre det mere attraktivt for nye borgere at flytte til de truede småsamfund.

– Og vi ved, at en målrettet indsats gør en forskel for de små samfund. Det ser vi gode eksempler på, siger minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, der opfordrer interesserede til at skaffe sig det nyudformede informationsmateriale for at få et hurtigt overblik over mulighederne.

Og mulighederne for at del i midlerne er faktisk mange – hvis man bor i en landsby med under 3000 borgere i Tønder eller en af de 69 andre kommuner, der er fundet værdigt trængende til at modtage midler fra puljen, der blev vedtaget som en del af VækstplanDK.

– Istandsæ¦ttelse af nedslidte private udlejningsboliger, ejer- og andelsboliger, forsamlingshuse og erhverv beliggende i bygninger, der indeholder både beboelse og erhverv

– Nedrivning af nedslidte boliger og erhvervsbygninger

– Fjernelse af skrot og affald på boligejendomme

– Kommunalt opkøb af nedslidte ejendomme med henblik på istandsættelse eller nedrivning

– Ombygning af erhverv til udlejningsboliger. 

400 millioner kroner rækker til en del nedrivninger.
400 millioner kroner rækker til en del nedrivninger.

 – Med 200 millioner i 2014 og det samme i 2015 sørger regeringen for, at der er penge til en massiv indsats i vores landsbyer. Mange steder er der et stort behov, og jeg vil opfordre kommunerne til at lave en klar strategi, så vi sikrer landsbyer en positiv udvikling i alle dele af landet, ” siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Tønder Kommune er den kommune, der modtager fjerdemest på landsplan. I Region Syddanmark er Tønder topscorer, men også Aabenraa, Sønderborg og Haderslev er på listen over modtagere.

Se pjecen “Pulje til Landsbyfornyelse – tilskud til Bygningsejere” her: Pjece Pulje til Landsbyfornyelse

Yderligere information: Kommunikationschef Martin Hein, 41717711 e-mail: mhe@mbbl.dk

Share on facebook
Del på Facebook