LANDBO-TURISME VIL BLOMSTRE I FREMTIDEN

Det kan godt være, at folk flytter til byerne for at bo – men de vil holde ferie på landet.

bondegårdsferie Hohenwarte Højer

Hohenwarte i Højer er et de steder i Tønder Kommune, hvor stressede byboere kan glemme alt om bilkøer. Til gengæld er her masser af heste, får og frisk luft.

Derfor vil bondegårdsferie og anden form for turisme på landet de kommende år blomstre og sprede sig “som valmuer i en grøftekant i juni”. Det forudser både den nationale turismeorganisation VisitDenmark og Landsforeningen for Landsboturisme, der har udgivet folderen “Turisme på Landet” og fem små film til hjælp for kommende aktører i landboturisme.

En turistform, der ikke mindst styrke de landdistrikter, hvor besøgsgårde, værksteder, gårdbutikker, gallerier osv tilbyder oplevelser til asfalt-trætte turister med behov for at stå af ræset for en feriestund.

– Vi vurderer, at landboturisme har et stort potentiale. Der er en stigende efterspørgsel på anderledes ferieformer end den traditionelle feriebolig, og i den forbindelse er landboturisme meget attraktivt, siger Geir Aasgaard Hansen, afdelingschef i VisitDenmark.

Angående den ny folder, der henvender sig til alle med en professionel interesse i emnet, forklarer sekratariatsleder i landsforeningen, Silke Lorenzen:

– Vi vil gerne styrke kendskabet til de mange forskellige former, landboturisme kan have. For eksempel fortæller vi om, hvordan man kan have attraktive tilbud til gæsterne på såvel produktionsorienterede som mere hobbybetonede landbrug.

Hedelam i Gånsager tilbyder også ægte bondegårdsidyl med fokus får - også kulinarisk.

Hedelam i Gånsager tilbyder også ægte bondegårdsidyl med fokus får – også kulinarisk.

Landsforeningen for Landboturisme arbejder desuden bl.a. med fælles markedsføring og andre aktiviteter for de mere end 120 medlemmer, der fordeler sig over hele landet.

I Tønder Kommune er flg. medlemmer af foreningen: Hohenwarte i Højer, Daler Camping samt Hedelam i Gånsager ved Skærbæk.

De fem små film, der kan ses på www.visitfarmen.dk/film, har flg. titler: “Hvem er Feriegæsterne?”, “Fra idé til Virkelighed”, “Hjælp og Information”, “Ud over skellet – husk Lokalområdet” samt “Vejen frem til en blomstrende Forretning”. Filmenes deltagere er alle turister, aktører eller eksperter på forskellige områder.

Yderligere information: www.bondegårdsferie.dk, og på www.tredjested.dk kan man se et interview med et af foreningens medlemmer, Lille Grynborg.  

Endelig kan det nævnes, at der den 16. januar 2014 er arrangeret et møde om landboturisme på Djursland. Tilmelding kan ske på info@bondegaardsferie.dk senest to dage før.

Share on facebook
Del på Facebook