LÆR AT HYPPE DINE EGNE KARTOFLER

Drømmer du om at blive din egen herre, så ministeriets nye hæfte det helt rigtige sted at begynde.

Drømmer du om at blive din egen herre, så er ministeriets nye hæfte det helt rigtige sted at begynde.

Det kan godt være, at mange finder det tvivlsomt, om disse breddegrader  
overhovedet egner sig for menneskelig beboelse. Til gengæld er der stor enighed om, at her er perfekt for grøntsager. Ja, det nordiske køkken går jo sin sejrsgang over hele verden med stjernebedryssede Restarant Noma i spidsen.

 Og det er ikke kun et fænomen, der har bud til København og andre metropoler – også for landdistrikterne kan der være store perspektiver at hente. Råvarerne skal jo komme et sted fra…

Det mener bl.a. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der med afsæt i netop denne trend inden for smag og behag kombineret med de geografiske forudsætninger, har udgivet publikationen, “Småproduktion af fødevarer – råd og vejledning om produktion og salg af Fødevarer”.

Titlen er måske ikke specielt fængende, men det tynde hæfte rummer på sine kun 23 sider et væld af nyttige oplysninger og idéer, som man med fordel kan læse, inden man kaster sig ud i egen produktion af f.eks. hjemmelavet marmelade, lakridshonning eller hjemmedyrkede valnødder med chokoladeovertræk.

Saften og kraften lyser ligefrem ud af grøntsager dyrket i fed dansk muld - og tilsat rigelige mængder vand fra oven.

Saften og kraften lyser ligefrem ud af grøntsager dyrket i fed dansk muld – og tilsat rigelige mængder vand fra oven.

Og man hjælpes hele vejen rundt fra før start til efter, produktionen er gået igang, med råd om såvel praktiske som administrative spørgsmål. Og der er flere af dem, end man sådan lige gør sig klart. Uoverkommeligt virker det dog ikke – men nok “spændende og krævende”, som der også skrives.

Foruden lettilgængelige informationer om de allerede skitserede emner indeholder hæftet også små eksempler fra den virkelige verdens småproducenter samt et godt udvalg af links, der er relevante for alle med en lille producent i maven.

Selve hæftet kan hentes på: www.livogland.dk

Danmarks officielle hjemmeside for iværksættere og virksomheder, der også har en liste over kommunale vejledningssteder, finder man på: www.startvaekst.dk

Til oplysning og fornøjelse henvises desuden til: www.smagenafdanmark.dk og www.madlandet.dk

Share on facebook
Del på Facebook