JULEGODTER KAN GIVE BITTER EFTERSMAG

 

Spis, drik og være glad - og husk betale afgift!

Spis, drik og vær glad – og husk at betale afgift!

ADVARSEL – den søde juletid kan hurtigt blive bitter!

For selv om det smager så sødt og godt og oveni købet er billigt, så kan eftersmagen være sur og besparelsen dyrt betalt.

Vi taler om indkøb af marcipan, juleøl og alt det andet syd for grænsen, hvis købeneren altså er en forening, skole, virksomhed eller sportsklub, der for eksempel serverer godterne til en julefrokost eller nytårsfest – uden at have anmeldt indkøbet til SKAT og betalt afgifter af herlighederne. Også hvis der ikke er tale om videre salg.

“Glemmer” man at anmelde, er der nemlig tale om smugleri i lovens forstand, og så kan afgiftshammeren falde tungt med bøder svarende til den “sparede” afgift samt selve afgiften og dertil en eventuel bøde for overtrædelse af pantafgiften – og det afhænger ikke af, hvorvidt SKAT’s medarbejdere er i julehumør eller ej. Til gengæld spiller varernes art og de indkøbte mængder en rolle. Og der kan nemt blive tale om flere tusinde kroner.

Advarslen er udsendt af det statsautoriserede revisionsselskab BDO i nyhedsbrev Depeche, der hermed bidrager til at værne om den søde juletid og beskytte mod bitter eftersmag og sure opstød..

Share on facebook
Del på Facebook