JOHANNES FIK DET BLÅ STEMPEL

Danmarks første landsbypedel blev tirsdag evalueret og fundet mere end “tung” nok.

Navnet er Johannes Munksgaard, der nu i et halvt års tid har fungeret som “praktisk blæksprutte” for de frivillige ildsjæle i lokalråd og borgerforeninger i Tønders nordøstlige hjørne.

De har som de første i landet afprøvet ordningen, der er opfundet af Tønder Kommune til ledige med ret til seniorjob, og forleden var det tid at gøre foreløbig status. Det var ikke svært for deltagerne, der mødtes på brandstationen i Agerskov.

– Det går rigtig fint. Vi er fuldt ud tilfredse. Du kan jo alt muligt – og så er du meget medgørlig, lød skudsmålet således fra Mie Thomsen, kontaktperson fra Branderup Lokalråd.

– Ja, selv de små børn kan gå helt hen til mig, svarede Johannes Munskgaard lunt.

Johannes Munksgaard

Landsbypedellen, der er uddannet smed, har haft meget andet end jern i hænderne, siden han tiltrådte.

For Johannes Munksgaard kommer vidt omkring rent fagligt, når han skal give en hånd med i spejderhuse, tennisklubber, haller og f.eks. på skovlegepladser i Agerskov, Arrild, Bedsted, Toftlund, Rangstrup, Branderup og Rurup.

Faktisk er der ikke rigtig nogen ende på, hvor landsbypedellen kan bruges – så længe ét krav er opfyldt.

– Det skal være opgaver, som de frivillige selv har løst tidligere. Dem må Johannes klare for dem nu, men han må ikke gå de erhvervsdrivende i bedene, forklarede Svend Erik “Svegge” Mathiesen, der er formand for Agerskov Borgerforening og lokal kontaktperson i området.

Og dog – der er nok én ting mere, som må indskærpes nogle af brugerne i fremtiden, var deltagerne enige om. Det gælder omfanget af de opgaver, landsbypedellen må påtage sig, for ingen forening skal nemlig kunne lægge beslag på ham i længere tid.

– Men det er noget, som kontaktpersonerne og jeg nok skal afgøre fra sag til sag, lovede Danny Jensen, der er intern serviceleder i Tønder Kommune.

Også han var i øvrigt fuld af lovord over Danmarks første landsbypedel:

– Der er slet ingen problemer. Det kører helt af sig selv, som det skulle, sagde Danny Jensen, der blev bakket op af Kirsten Willadsen fra Branderup, Karsten Sørensen fra Arrild og Theodor Nielsen fra Toftlund.

Interessen for landsbypedel-ordningen har i øvrigt været så stor i resten af landet, at der bliver afholdt en konference om nyskabelsen. Det sker den 30. september i Branderup Aktivitetscenter.

 

 

 

 

Share on facebook
Del på Facebook