HØJER HØSTER KRONER TIL KULTUREN

Med en bevilling på 31.500 kroner har Landdistriktsudvalget ikke kun givet et økonomisk klap på skulderen.

Udvalget giver samtidig sin opbakning til foreningen Højer Kunst og Kulturs ambitiøse planer for at placere digebyen på landkortet som en kunstner- og kulturby på højt niveau – også internationalt.

Hensigten er at understøtte og fremme en levedygtig landsby til glæde for de cirka 25 lokale kunsterne og kunsthåndværkere men også byens borgere i øvrigt. Samtidig håber initiativtagerne, at de kan medvirke til at øge byens tiltrækningskraft over for potentielle tilflyttere.

De bevilgede penge skal konkret gå til afholdelse af et Kunst- og Kunsthåndværkermarked på Kiers Gaard lørdag den 2. november 2013 fra 10-16 – og dermed altså som optakt til Tønder Kulturuge 2013 i uge 45.

Markedet, der tænkes afholdt årligt, har i år fået det nærliggende tema, “Vadehav og Får”. Et tema, der både vil kunne opleves og smages f.eks. i form af friesisk folkemusik, fårehyrdeopsvisning og en café, hvor lokale madaktører tilbyder smagsprøver på Vadehavet.

Kunst og kunsthåndværk repræsenteres af cirka 30 udenlandske og lokale udstillere, der holder åbne værksteder, hvor man bl.a. kan følge med i filtning af uld, maleri, grafik og skulptur.

Foruden støtten fra Tønder Landdistriktsudvalg har foreningen også modtaget 20.000 kroner fra Kulturelt Forum samt tilsagn om 60.800 kroner fra LAG-Tønder. Selv bidrager foreningen med cirka 30.000 kroner  i indtægter fra udstillerne.

For yderligere oplysninger henvises til hjemmesiderne:

www.hoejerkunstogkultur.dk og www.kiersgaard.dk

 

 

 

 

 

Share on facebook
Del på Facebook