GRATIS KUNST ER GODT FOR HELBREDET

Det er ikke kun Dyne-Larsen, der kan sige: – Jeg har et godt tilbud til dig!

Statens Kunstfond, der hvert år køber kunst af nulevende, danske kunstnere for millioner, gør det også – og fondens tilbud er faktisk endnu bedre end Lars Larsens! Hos fonden udlåner man nemlig kunstværkerne gratis – i ti år! – hvad enten man er en skole, et plejehjem, et hospital, et bibliotek eller andet. Og så er kunst ikke engang kun en fryd for øjet – kunst kan også afkorte hospitalsophold!

Camilla Holmgrens foto "Don't Look Now" er blandt de værker, man kan låne gratis via kunstfondens hjemmeside.

Eneste krav er faktisk, at værkerne udstilles på steder, der er offentligt tilgængelige, for det er hele meningen med kunstfondens indkøb: Kunsten er vores alle sammens, og hensigten er, at den skal ud, hvor den glæder flest muligt af os, de egentlige ejere.

Det “koster” kun en ansøgning!

Sidste år udlånte fonden 700 værker, og i alt hænger der cirka 10.000 værker rundt omkring i hele landet, flest på uddannelsesinstitutioner, og det passer Statens Kunstfond ganske udemærket.

– Vi vil gerne sikre, at alle danske børn, unge og studerende får adgang til kunstoplevelser i undervisningen – også i de områder, hvor der er langt til kunstmuseer og andre kulturoplevelser. I nogle egne af landet er skolerne det eneste sted, man kan opleve samtidskunst i nærmiljøet,” siger Søren Jensen, Formand for Statens Kunstfond Billedkunstneriske Indkøbs- og Legatudvalg. 

I 2014 sætter kunstfonden fokus på bl.a. hospitaler og plejehjem, hvor kunstværkerne også kan gøre særlig nytte: International forskning viser nemlig, at kunst på væggene fremmer trivslen og forkorter hospitalsophold.

”Den kunst, Statens Kunstfond køber, tilhører os alle. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer, at borgere over hele landet og fra alle lag af samfundet kan møde den og have glæde af den i hverdagen, så det ikke kun er borgerne i de store byer, der får mulighed for at opleve den bedste danske samtidskunst,” siger Søren Jensen.

Et andet er Lise Frølunds maleri "Nick udsat for Rubens og Renoir".

Er man interesseret i at låne kunst til at peppe omgivelser og humøret op, er der lige nu 462 værker til rådighed. Værkerne kan ses på: http://vores.kunst.dk, hvor man også finder en ansøgningsvejledning.

Der kan kan søges to gange om året – næste frist er de. 14. januar 2014.

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Del på Facebook