FORSKER KRITISERER BOSÆTNINGSKAMPAGNER

Ikke godt nok. Om igen!fremtidsforsker jesper bo jensen

Sådan lyder fremtidsforsker Jesper Bo Jensens kritik af mange kommuners kampagner for at tiltrække nye borgere.

Fremtidsforskeren, der netop har det som sit arbejde at hjælpe kommuner med at markedsføre sig, kritiserer med udgangspunkt i flere fynske eksempler, at forarbejdet er for spinkelt og dårligt.

Til P4 Fyn udtaler Jesper Bo Jensen blandt andet:

– Kommunerne går for sjældent i dybden, når de spørger folk om, hvad der kan lokke dem til at flytte. Når vi laver dybdeinterviews, så oplever vi tit, at ønskerne er nogle helt andre, og dermed bliver kampagnerne nogle gange ikke gode nok.

Andre mener, at problemet skal angribes fra en helt anden vinkel. Blandt andre Toke Arnda, der selv  flyttede fra Odense til landsbyen Tommerup Stationsby med sin familie for fem år siden. Han mener ligefrem, at kommunale bosætningskampagner er spild af penge.

– Sørg i stedet for, at faciliteter som skole, daginstitution, foreningsliv og lignende er i orden. Og overlad så salget til ejendomsmæ¦glerne, siger han.

Skal der være kampagner, anbefaler tilflytteren, de kommunerne bør gå sammen i fælles kampagner og så ellers koncentrere sig om at skaffe nye og flere arbejdspladser.

Share on facebook
Del på Facebook