BIKSEMAD ER GODT MOD ENSOMHED

Det er gamle kroretter som gullasch og biksemad, der serveres på Højers gamle borgmesterkontor.

I Højer har driftige sjæle med omløb i hoved og hjerte taget et initiativ, der gør noget ved både ensomhed og appetit.

Det kalder de “Spil og Spis”, for det er lige, hvad det er. Og så kan det genbruges.

– Jamen, vi stod jo der med det gamle borgmesterkontor og tænkte, hvad stiller vi op med det? Så var det, vi pludselig fandt på, at vi kunne arrangere noget for de ældre, der måske savnede nogen at være sammen, fortæller Kirsten Christensen.

Den tidligere hjemmehjælper, der brænder for det sociale, forklarer, hvordan det går for sig på borgmesterkontoret hver torsdag.

– Vi begynder med en kop kaffe og et spil kort, yatzy eller skak klokken halv fire. Krolf kan man også spille, for vi har en bane lige udenfor, men man kan også bare sidde og snakke. Senere får vi så mad bragt herhen fra “Æ Lammskind”, for det må vi  ikke selv lave, og vi vil jo heller ikke konkurrere med de rigtige spisesteder, siger Kirsten Christensen.

Maden er af den gode gammeldaws slags, og foreløbig har den stået på skinke, gullasch og biksemad på det gamle borgmesterkontor. For at deltage skal man bare melde sig til onsdagen inden.

– Indtil nu har vi højst været fem, men vi håber på flere, når det bliver mere kendt.

Hun stiller sig i øvrigt gladeligt til rådighed med gode råd, hvis andre skulle have lyst til at starte noget lignende op.

– De kan bare ringe, siger Kirsten Christensen, der har telefonnummer 5181 3901.

Share on facebook
Del på Facebook